dimarts, 13 de desembre del 2011


Quedem-nos a delinquir que això és xauxa!

Feia temps que es veia venir i, al final, ha acabat succeint: una antiga mestra d’Alcanar, veïna del Barri Castell, morta en ser assaltada casa seva. Dins de la fatalitat, no m’ha sorprès gens.

Ens segueixen fotent el pèl: quatre mossos d’esquadra per a tota la comarca a les nits.Un argument més per fer costat al moviment 15M, un dels seus lemes zenitals és: aquests no em representen.


Després de les imatges dels indignats impedint l’entrada dels nostres representants polítics al Parlament, el conseller Puig es va afanyar a nomenar agents per a identificar un per un els malvats manifestants que van cometre un delicte greu. Quan tots els polítics es van veure amenaçats: primer cal identificar els malfactors i, segon, cal que tots els grups polítics s’agafen del bracet juntets per defendre’s. Quin delicte és més greu, no deixar entrar els parlamentaris al Parlament o assassinar una anciana per robar-li a casa?


Els nombre de robatoris amb o sense violència, a habitatges del poble, a les cases de camp i/o a les persones, és molt alt. Res a veure amb les declaracions d’alguns càrrecs públics intentant fer creure a l’opinió pública que són casos aïllats i motivats per la situació de crisi. Deixem ja de ser políticament correctes i comencem a dir les coses tal i com són: aquests delictes van començar i vénen motivats, en un 90 per cent de casos, per persones provinents de l’Europa de l’Est. La gent del poble ho sap, com també ho saben els cossos policials.

Molts immigrants  de l'est d'Europa han vingut de bona fe i a treballar honradament. Molts d’aquests potsen marxen o hagen de marxar per la recessió. Molts dels que han vingut per guanyar-se la vida delinquint no han pensat, ni un moment, en marxar del país. Si jo ho fos, no en marxaria.

No hem d’oblidar que molta d’aquesta gent pertanyen a una generació que van viure una situació de guerra i violència als anys 90 durant la desintegració del comunisme i de les repúbliques soviètiques. Han crescut amb violència i no poden tindre mai de la vida una consciència social i moral igual a la nostra. No els hi tremola el pols si han de dur una arma, si han de lligar o pegar-li a algú, encara que siga un jubilat...

Ho sento per aquesta comunitat. No sóc racista, ans al contrari, la Universitat em va ajudar a entendre i respectar la diversitat. Però hi ha un grup de gent que s’ha instal·lat a Espanya perquè delinquir-hi i viure-hi tranquil·lament, és possible. Han trencat totes les normes socials establertes i no escrites que feien funcionar la nostra societat. En poc temps, l’han transgiversat perquè no tenen els mateixos referents. El resultat és: poden robar de tot, des de coure fins a motors de regar; poden comprar-se cotxes de gamma alta, comprats o robats; poden circular sense documentació, ja siga ITV o assegurança... És clar que natros també ho podríem fer però no conec ningú que ho face.

Quanta raó tenia un cavero que indignat pels robatoris de tractors, manifestava a Catalunya Ràdio: “els mossos, per agafar-nos a la carretera, bé que es camuflen”. Per què no ho fan a l’hora de patrullar els camps?.

Mentre les autoritats no posen fil a l’agulla, continuen amb el discurs políticament correcte,  pensen que tenen la situació controlada... aquesta se’ls hi escapa de les mans poc a poc.

Mentre tinguem una classe política nefasta, que no pose solucions als robatoris amb força, fets com els ocorreguts no deixaran de succeir. Mentre no afrontem aquest problema amb seriositat i sense discuros de cara a la galeria, no hi haurà solució i el problema s’estancarà crònicament sine die.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada