diumenge, 13 de novembre del 2011


Parlem de vendre's a un determinat color polític 

Lo Rafal intenta aportar conceptes i conductes clars i de llibertat que se sumin a tots els aspectes que construeixin el paradigma politicosocial del poble.



Després d'haver constatat en diverses ocasions l'opinió discrepant que alguns tenen cap a la nostra publicació i, per extensió, de la nostra associació, he cregut convenient aclarir certs conceptes intrínsecs que sembla que hagin pogut quedar en entredit.

Des dels diferents punts de vista ideològics dels nostres redactors i col·laboradors, sempre ens hem pogut deslligar de signes dogmàtics i filiacions polítiques que poguessen emboirar el camí cap al nostre objectiu final, que no és altre que la millora del poble, sempre des de la vocació i sense ànim de lucre.

Tot i això, pel que sembla, hi ha gent que pensa que, segons el seu punt de vista, ens hem desviat d'aquest objectiu final nostre. Aquesta constatació, gens rebutjable per part nostra, ens ha dut a fer un exercici d'autocrítica i a repassar quins aspectes són aquells que puguin conduir la gent a pensar que hem perdut -o abandonat, segons qui ho pensi- la nostra independència respecte dels poders polítics del poble. Aquesta idea de submissió, repeteixo, no l'hem pas d'ignorar, però sí que crec que l'hem de precisar.

Fóra desgavellat ara posar-nos a resumir obres i decisions de govern concretes per classificar-les i verificar-les segons si han coincidit amb propostes encertades o no per al nostre punt de vista. I més encara si atenem que, en el quart de segle de la nostra associació, hem hagut de dialogar i fer propostes amb les diferents forces polítiques que han dut les regnes d'Alcanar. Curiosament, ha estat durant els darrers cinc anys quan moltes de les nostres propostes han pres força amb actuacions concretes per part del govern sortint però, com he dit, ara no m'hi entretindré.

Lluny d'això, fora d'actuacions puntuals i des de la nostra experiència, hem constatat que mai hi havia hagut en cap dels consistoris anteriors una relació de conversa tan fluïda. Hem pogut copsar que el darrer govern local, i l'alcalde Alfons Montserrat, han tingut en tot moment una actitud constructiva, dialogant. Hem copsat que ha estat un govern que ha sabut escoltar propostes, que ha sabut acceptar i demanar propostes quan en un tema no se n'han pogut sortir o no l'han conegut suficientment. Hem copsat no una formació política en concret, sinó una actitud concreta; que en cap cas, o si més no des que en formo part de l'associació, mai havia pogut detectar en governs anteriors.

Aquesta bona sintonia s'ha fet notar amb totes aquelles actuacions, en aspectes concrets, que concideixen amb aquells valors que Lo Rafal sempre ha volgut transmetre pel bé del nostre poble. Ara bé, això en cap cas ha significat que haguéssim hagut de renunciar a res ni que ens haguéssim venut a cap color polític. Per resumir-ho i en termes algebraics: en cap cas una intersecció és una unió. Primer de res, treballem sense ànim de lucre, que ningú se n'oblide.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada